Academia de fotbal Atletico de Madrid ajunge la Bucuresti

Academia de fotbal Atletico de Madrid ajunge la Bucuresti

image description

Regal Sport Club Bucuresti si Atletico de Madrid au semnat un contract de colaborare, pentru o perioada de 4 ani, cu scopul de a infiinta si opera la Bucuresti, in conditii de exclusivitate,  Academia de Fotbal  Atletico de Madrid.

La ceremonia de semnare au participat Enrique Cerezo, Presedintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, Director General al clubului spaniol, German Robles, Director General al Fundatiei Atletico de Madrid, Claudiu Florica, Director General Regal Sport Club Bucuresti si Mihai Badea, Presedinte al Regal Sport Club Bucuresti.

Academia de fotbal Atletico de Madrid de la Bucuresti este primul proiect european de acest fel al clubului madrilen si se inscrie intr-o strategie mai larga de expansiune internationala in vederea promovarii metodelor de formare a fotbalistilor, precum si a valorilor fotbalului spaniol. Atletico de Madrid va pune la dispozitia academiei nou infiintate la Bucuresti metodologia proprie de formare a tinerilor fotbalisti si va numi un Coordonator General cu rolul de a superviza activitatea academiei. Incepand cu sezonul 2014-2015, echipele Regal Sport Club Bucuresti vor participa la competitiile municipale si nationale sub numele Atletico de Madrid.

« Initiativa reprezinta o sansa extraordinara pentru generatia de maine a fotbalului romanesc de a se forma intr-un sistem de pregatire si recrutare pentru inalta performanta de nivel european. Sperantele fotbalului romanesc vor avea oportunitatea de a-si valorifica si dezvolta abilitatile sportive, sub o supervizare de maxima exigenta. De asemenea, tinerii fotbalisti vor intra in contact, prin accesul la cultura si educatia sportiva a uneia dintre cele mai celebre scoli de fotbal din Europa, cu valorile umane, spiritul competitiv si de fair-play caracteristice fotbalului iberic. » a declarat Claudiu Florica, Director General al Regal Sport Club Bucuresti.

« Academia de fotbal Atletico de Madrid este prima scoala deschisa de clubul nostru in Europa.  Am ales Romania pentru ca exista o comunitate romaneasca puternica in Spania si pentru ca suntem legati sufleteste de Bucuresti, unde am castigat UEFA Europa League in 2012» a declarat Enrique Cerezo, Presedintele Clubului Atletico de Madrid.

In baza contractului de colaborare, Atletico de Madrid va avea dreptul de preemptiune pentru selectarea oricaruia dintre jucatorii Regal Sport Club Bucuresti, pentru a fi transferati la clubul Atletico de Madrid sau prin intermediul lor la alte echipe din campionatul Spaniei.

Despre Atletico de Madrid

In urma cu 111 ani, pe 26 aprilie 1903, la initiativa unor studenti ambitiosi, a luat nastere Club Atletico de Madrid, sub indrumarea primului presedinte de club Enrique Allende. “Vicente Calderon” este stadionul echipei Atletico de Madrid, care are o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri, motiv pentru care in anul 2016 clubul se pregateste sa-si schimbe “locuinta”, astfel ca suporterii vor putea participa in numar mult mai mare la meciurile favoritilor, “Estadio La Peineta” fiind viitorul stadion al madrilenilor, care va gazdui pana la 70.000 de suporteri. Este de notorietate faptul ca Atletico de Madrid este unul dintre cele mai mari cluburi din lume raportat la numarul de suporteri abonati la meciurile echipei, acesta ajungand chiar si la peste 65.000 de abonamente anuale. Atletico Madrid a fost de zece ori campioana in Primera Division (actuala Campioana a Spaniei !) si de 10 ori a castigat Cupa Spaniei (Copa del Rey), dupa care au urmat victoriile din Cupa Cupelor in anul 1962, Cupa Intercontinentala in anul 1974, Europa League in 2010 si 2012, ajungand si in finala UEFA Champions League in 2014. Una dintre victoriile insemnate ale clubului, a fost castigarea finalei UEFA Europa League in fata celor de la Athletic Club Bilbao, partida care s-a disputat la Bucuresti, pe Arena Nationala in 2012 si pe care spaniolii de la Atletico au castigat-o cu scorul de 3-0.

Despre Regal Sport Club Bucuresti

Clubul a fost infiintat in septembrie 2011, cand, in urma unei selectii la nivelul Bucurestiului, au fost alesi jucatori de fotbal cu varste intre 9 si 12 ani. Primii 20 de jucatori au urmat un stagiu de pregatire si evaluare la Paris Saint Germain. Scopul infiintarii Regal Sport Club Bucuresti este promovarea educatiei fizice si a activitatii sportive, in special in domeniul fotbalului, descoperirea, selectia, initierea, educarea si indrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanta si participarea la competitii interne si internationale, in conformitate cu reglementarile si strategiile elaborate de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si de Federatia Romana de specialitate. In prezent, Regal Sport Club Bucuresti are 110 jucatori legitimati la urmatoarele categorii de varsta: U9, U10, U11, U12, U14 si U15, acestea desfasurand antrenamente de 3 sau de 4 ori pe saptamana, pe terenul Federatiei Române de Rugby, aflat langa Arcul de Triumf. Regal Sport Club Bucuresti a reusit in scurta sa existenta rezultate remarcabile astfel ca grupele de U11 si U12 sunt in prezent campioni municipali. Regal Sport Club Bucuresti a participat la numeroase competitii internationale, avand rezultate deosebite: Spain Trophy 2012 (Barcelona, Spania), Estoril 2013 (Portugalia), Morlaix, 2013 si 2014 (Bretania, Franta), Belgrad 2014 (Serbia).