Transmaraton 2014

Transmaraton 2014

transmaraton-2014

415.000 RON donati in cadrul UniCredit Leasing TRANSMARATON [www.transmaraton.org]

In data de 20 septembrie 2014 a avut loc editia a 3-a evenimentului international de alergare UniCredit Leasing Transmaraton.

Lansat in 2012, obiectivul principal al evenimentul este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact, din zona educatiei, mediului sau sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala.

Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si inclus trei evenimente sportive, la alegere:

–      Ultra Maraton (64 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada – Cabana Capra

–      Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Balea Cascada si retur

–      Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra

Numarul total de locuri a fost limitat la 200.

Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata* pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.

[* un exemplu: http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=806c18b20fd63be11ead2930f3f5670d17c4dc14]

In cele trei editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 5.300 de donatii, insumand aproximativ 415.000 RON.

Alte informatii despre Transmaraton.

  • Include singurul ultramaraton de sosea Romania si are peste 3.000 m diferenta de nivel pozitiva. La start au fost 30 de participanti, printre care si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 64 de km a fost de 11 ore iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti
  • Include cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.
  • Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), devenit celebru la nivel mondial dupa ce britanicii de la Top Gear au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l “cel mai frumos drum din lume“. Emisiunea Top Gear este difuzata in 117 tari, adunand saptamanal un miliard de telespectatori, rivalizand ca audienta cu o Cupa Mondiala de fotbal!
  • Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)
  • Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.
  • Participantii la prima editie au reusit sa obtina donatii in valoare de 125.000 RON, contribuind la plantarea si ingrijirea a 10.000 de puieti (care vor absorbi, la maturitate, 600 tone de CO2 – echivalentul emisiilor a 500 de autoturisme, timp de un an) si la ingrijirea paliativa gratuita la domiciliu a 150 de pacienti (copii si adulti), pentru o perioada de 3 luni. In Romania, 60.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer si doar 6% beneficiaza de acest tip de ingrijire.
  • Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in cliclism, ca avand un grad maxim de dificultate – “dincolo de orice categorie“.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa ii contactati pe:

Gabriel Solomon (www.gabrielsolomon.ro)

Event Manager din partea Ro Club Maraton

Gabriel.Solomon@transmaraton.org

Tel. 0723.189.987

Andrei Rosu (www.andreirosu.me)

Event Manager din partea UniCredit Leasing

Andrei.Rosu@transmaraton.org

Tel. 0726.300.350

 

*** Despre fundatii.

HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa, inclusiv asistenta sociala, consiliere psihologica si religioasa.

HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata Centru de Excelenta pentru Europa de Sud-Est.

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila (www.viitorplus.ro) este o organizatie nonprofit care deruleaza din anul 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile  naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective  sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia  soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale  si de mediu in diferite judete ale tarii precum Bucuresti, Constanta,  Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.

Scoala de Valori (www.scoaladevalori.ro) este o organizatie  non-guvernamentala  moderna, infiintata in  2010, a carei platforma  de programe si initiative antreprenoriale vin ca raspuns la o nevoie presanta  identificata  in  societatea  romaneasca:  nevoia de reconectare cu valori individuale si modele. Pana in prezent, Scoala de Valori a sustinut peste 10.000 de ore de continut educational si a atras peste 17.000 de elevi de liceu care au aplicat la programele educationale ale organizatiei.

 

*** Despre organizator si parteneri principali.

Ro Club Maraton (http://www.maraton.info.ro) este primul si cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania. A fost infiintat in 2008 sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa. De atunci, clubul organizeaza numeroase competitii si este extrem de activ in sustinerea de proiecte sociale si actiuni caritabile.

UniCredit Leasing (www.unicreditleasing.ro). Membru al UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa, UniCredit Leasing este liderul de necontestat in pietele in plina dezvoltare ale Europei Centrale si de Est, inclusiv in Romania. Sustinerea Transmaraton este in linie cu puternica implicare sociala a grupului UniCredit in toate comunitatile in care este prezent.

Walmark (www.walmark.ro)

Declarandu-si orientarea strategica catre domeniul farmaceutic in anul 1990 si concentrandu-si atentia spre piata suplimentelor alimentare, Walmark a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei farmaceutice din Europa. Walmark Romania este liderul incontestabil al pietei suplimentelor alimentare, inca din anul 2005. Implicarea companiei in proiecte ce aduc beneficii societatii, contribuind la sanatatea celor din jur, a definit compania inca de la infiintarea sa.

Varta (www.varta-consumer.ro)